CV Norwegian

Norsk Biografi - Roger Arve Vigulf - Solo klarinett;


Roger Arve Vigulf er profesjonell klarinettist og komponist. Han har turnèrt store deler av verden, solistengasjement med en rekke orkestre og har utgitt 2 CD plater på VMP, 1 CD på MTG og CD sammen med fløytist Camilla Hoitenga, bratsjist Hartmut Rohde, pianist Guoda Gedvilaitè og Det Litauske Kammerorkester under ledelse av Robertas Servenikas med musikk av Arvydas Malcys(LT). I tillegg har han medvirket på CD utgivelser sammens med KORK og cellisten Mindaugas Backus(LT). 

Som orkestermusiker har han hatt engasjementer med KORK (1994-2003), Trondheim Symfoniorkester(2007), Stavanger Symfoniorkester(2007), Det Norske Kammerorkester(1989), Forsvarets Stabsmusikkorps(1988), Forsvarets Distriktsmusikkorps Nord-Norge(2001), Opera Mobile A/S (1986-95). I 1998 var Vigulf fast ansatt som Solo klarinettist i Operaen i Kristiansund.Siden 2001 har han satset på en  karriere som solist, kammermusiker i kombinasjon av også sitt virke som komponist. Siden 2019 har han også vært fast musiker i Ensemble KammerKlang.

Roger Arve Vigulf har også vært solist med bl.a. Kaunas City Symphony Orchestra, Klaipeda Chamber Orchestra, Lithuania Chamber Orchestra, Calstate University Jazz Orchestra(L.A.), Sandvika Storband, Vilnius Statlige strykekvartett, Chordos strykekvartett, Sarajevo string quartet, jobbet med musikere som Håkon Austbø, Geir Henning Braaten, Harald Aadland, Arvid Engegård, Ole Bøhn, Ricardo Odriozola og dirigenter som bl.a. David Porselijn, Eivind Aadland, Robertas Servenikas, Ari Rasilainen, Ingar Bergby m.fl.

Hans mangeårige virke i det Litauiske musikkliv, bidro bl.a. til at Vigulf fikk invitasjon til Gallamiddag på Det Norske Slott i forbindelse med Statsbesøket av den Litauiske presidenten Dalia Grybauskaité den 5.4.2011.

Roger Arve Vigulf er medlem i Ny Musikk Vestfold, klarinettist i Ensemble KammerKlang, klarinettist i TRIO R3, medlem i Norsk Komponistforening, Norsk Tonekunstnersamfund og Gramo. I tillegg har han forlagskontrakt som komponist hos Norsk Musikkforlag A/S. 

I 2020 mottar Roger Arve Vigulf støtte fra Fond for Lyd og Bilde, Tono, Det Norske Komponistfond, The Royal Dutch Embassy, Deuss Music i Den Haag, Fond for Utøvende Kunstnere og Norsk Tonekunstnersamfund.

Become a Fan

Become a fan of Roger Vigulf to hear about new music, videos, event info & special offers.

Radio

Vigulf: Mythologie
Vigulf: Savourez le Jour!
Vigulf: A tear is falling from my face
Vigulf: 7 Disobedient Birds
Kruse: Ornament
Hagerup Bull: Sonate Op. 11
Eerola: Hevonhierakka
MacMillan: Tuireadh


Websites and Mobile Apps Powered by InstantEncore