Reviews

CD Clarinet Ultimatum by Bjørn B.Skjelbred
”Clarinet Ultimatum” inneholder 18 miniatyrer (Cadenzas) for klarinett komponert og fremført av Roger Vigulf. Miniatyrene er mellom 1’10” og 2’57”, og er komponert for Bb Klarinett, Eb Klarinett og Bass Clarinet, solo eller med Digital Delay. Innspillingen viser en utøver med ekstrem kontroll over sitt instrument både dynamisk, teknisk og uttrykksmessig, og Vigulf demonstrerer en virtuositet og lekenhet som er ganske sjelden. Miniatyrene er ganske fragmentariske i sitt uttrykk, og veksler konstant mellom ulike teksturer, klanger og hastigheter. I sum en meget underholdende innspilling, og den bør lyttes til i sin helhet: i sammenstillingen av de ulike uttrykkene vil det vokse frem et interessant og sammensatt bilde av komponisten, ikke ulikt en mangefasettert mosaikk.
Bjørn Bolstad Skjelbred
Komponist / Musiker
Nestleder Norsk Komponistforening
CD Clarinet Ultimatum by Åse Hedstrøm
“Clarinet Ultimatum formelig gløder av magisk poesi. Verket er mesterlig komponert og stråler av
lys og virtuos formidlingskunst. En perle av en CD!”

Åse Hedström - formann/leder i Norsk Komponisforening - ase@komponist.no
Savourez le Jour-skrevet av O.Lönner
Savourez le Jour!

by Oddvar Lönner on Tuesday, March 13, 2012 at 6:06pm

(Norwegian only): Under denne tittelen har Roger Vigulf tonesatt en av de mest bemerkelsesverdige komposisjoner gjennom de siste tiår. Med dette verket for klarinett og strykekvartett, ved siden av det like empatiske mesterverk "A tear is falling from my face" for altfløyte, bassklarinett og stryketrio, som omhandler steningen av den 17 år gamle jenta Dua Kahlil Ashwad, har Vigulf satt en pilar for hva kunst i det hele tatt skal være godt for. Hans store empati for ofrene etter krigen i Bosnia og for den unge Dua Kahli, fortsetter en tradisjon fra Goyas maleri "Henrettelsen", nemlig kunst som angår hele menneskeheten. Vigulf bryr seg ikke om å være oppfinner av ny klang, selv om hans klangfarver til tider er utsøkt raffinerte. Han er ikke en kjemisk komponist som setter opp nye komplotter for å virke interessant nok til å tiltrekke seg de store TV-kanalene. I disse to nevnte mesterverkene, tvinger han enhver lytter til ettertanke om menneskehetens forbrytelser og til selvransakelse. Den underliggende poetikk avdekker programatisk handling, f.eks. når Dua Kahlis sjel forlater det fysiske legemet for å bli født i en bedre verden. Dette siste er av like stor og lidende musikalsk klarhet som i en ny fødsel og har bare et eneste like genialt sidestykke i musikkhistorien, navnlig hos Pietro Mascagni i operaen "Iris", der sjelen forlater det fysiske legemet (Iris) i siste scene og alt av hennes stygge omgivelser blir til blomster.

Disse to store musikkverk av Vigulf, er en musikk for alle søkende og for alle som av og til føler tristhet over hva mennesker kan finne på av ondskap mot hverandre. Disse verkene er tilgjengelig på CD under samletittelen "Mythologie". Noe av det beste jeg kan anbefale.

Become a Fan

Become a fan of Roger Vigulf to hear about new music, videos, event info & special offers.

Radio

Vigulf: Mythologie
Vigulf: Savourez le Jour!
Vigulf: A tear is falling from my face
Vigulf: 7 Disobedient Birds
Kruse: Ornament
Hagerup Bull: Sonate Op. 11
Eerola: Hevonhierakka
MacMillan: Tuireadh


Websites and Mobile Apps Powered by InstantEncore